Mijn Eerste Alfabetlied leert kinderen het ABC

Met Mijn Eerste Alfabetlied leert een kind op muzikale wijze het alfabet. Het is één van de meerdere alfabetliedjes van Logisch Leren Lezen.

Waarom we alfabetliedjes maakten? Het alfabet leren kan voor kinderen een moeilijke opgave zijn. Voor sommige jonge studentjes is het zelfs ronduit saai. Niet vreemd, vinden we bij Logisch Leren Lezen, want ieder kind neemt informatie op een andere manier op. Sommige kinderen leren gemakkelijk uit een tekstboek, andere hebben baat bij alternatieve hulpmiddelen.

Een lied om het alfabet te leren

Muziek kan ervoor zorgen dat de luisteraar de inhoud beter begrijpt en onthoudt. Logisch Leren Lezen heeft dit uitgangspunt gebruikt om Mijn Eerste Alfabetlied te componeren.

In dit kalme maar aanstekelijke liedje wordt in een minuut aan het kind uitgelegd dat letters, net als mensen, vormen en namen hebben. Vervolgens volgt een melodieuze opsomming van de letters A tot Z.

Met inspirerende groeten,

Ria Krijgsman

Ria Krijgsman
klankbordmuze Logisch Leren Lezen

Magda Jacobs

Magda Jacobs
klankbordmuze Logisch Leren Lezen

Renée Laqueur-van Gent
oprichter Logisch Leren Lezen

Help je ons, dan help je kinderen.

Deel jouw ervaring.
Jouw tips helpen ons bij het ontwikkelen van lesmateriaal.

Ben je een ouder, leerkracht, politicus, taalkundige of andere geïnteresseerde uit Vlaanderen of Nederland? Ons doel is om in januari 2021 de volledige taalcursus online aan te kunnen bieden. Deel jouw ervaring.

voornaam(Required)
Achternaam(Required)
Ja, ik ga akkoord met de <a href="https://logischlerenlezen.be/privacy-policy/">privacyverklaring.</a>(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.